БАИТС подписа меморандум за сътрудничество с ИТС Холандия (Connekt/ITS Netherlands)03 Ноември 2015

В рамките на 22-ия Световен ИТС конгрес БАИТС и ИТС Холандия подписаха меморандум за разбирателство. С подписването на меморандума двете страни затвърждават и обединяват усилията си за съвместни инициативи, насочени към изследвания, планиране и развитието на ИТС в двете страни.

Една от обсъжданите теми, по които двете страни може да си партнират, е Autonomous Drive. Област, в която усилено се работи в Холандия, и се работи в посоката Холандия да се превърне в пилотна държава за тестване и въвеждане на Autonomous Drive.

Autonomous Drive (автономни превозни средства) или още известни като безпилотна кола, самостоятелно шофираща колата, роботизирани автомобили е автономно превозно средство, което е в състояние да се движи самостоятелно, без намесата на човек. Способно да извършва наблюдение на заобикалящата среда и навигация напълно самостоятелно.

Автономните превозни средства извършват наблюдението на заобикалящата ги среда с помощта на различни технологии, като например чрез радар, LIDAR, GPS и др. Усъвършенствани системи за контрол интерпретират информация, получена от различните сензори и по нея определят най-подходящия път, по който да премине превозното средство, като се избегнат всички препятствия по маршрута. По дефиниция, автономните превозни средства са в състояние да актуализират своите карти на база на информацията, получена от сензорите. По този начин превозните средства, могат да следят позицията си и в променливи условия.

louboutin outlet wholesale china jerseys us cheap jerseys free shipping cheap christian louboutin cheap nfl jerseys christian louboutin outlet wholesale nfl jerseys china cheap nike nfl jerseys cheap nhl jerseys wholesale nfl jerseys cheap nfl jerseys cheap jerseys china cheap christian louboutin Tiffany Jewelry Outlet wholesale nfl jerseys Moncler Jackets Outlet cheap nfl jerseys cheap jerseys from china cheap nfl jerseys cheap authentic nfl jerseys