Представители на МВР и АПИ участваха в кръгла маса по покана на БАИТС29 Септември 2012

 

 

На 24 септември в сградата на Агенция "Пътна инфраструктура" се проведе, организирана от БАИТС, кръгла маса на тема “Интегриран подход при изграждане на телекомуникационна инфраструктура за пренос на данни, видео и глас за нуждите на Национална полиция, Агенция „Пътна инфраструктура“ и МВР“.

 

 

Инициативата за провеждането на кръгла маса на тази тематика бе на един от пълноправните членове на асоциацията фирма Балкантел ООД.

 

 

За участие в кръглата бяха поканени и присъстваха над 30 представители от различни дирекции на МВР, например от ГД  "Национална полиция" и Пътна полиция, както и представители от Агенция "Пътна инфраструктура".

 

Кръглата маса откри члена на УС на АПИ, г-жа Лазаринка Стоичкова, а г-н Румен Михайлов разказа за Регионалната конференция "Цифровата програма за Европа 2012: Реалност или все още предизвикателство" проведена в Шератон, където БАИТС участва като водещ партньор по проекта HeERO 2. на конференцията присъства комисар Нели Крус, вице президент на ЕК, която отбеляза ролята на България в процеса по въвеждане на новата европейска автомобилна система eCall за спешни повиквания при пътнотранспортни произшествия и изрази увереност, че страната ни ще продължи да играе водеща роля в проекта. На конференцията заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев сподели, че през последните години е осъзнато, че основен приоритет е сигурността по пътищата. Също така заяви, че има политическа воля да се внедри eCall в България и очаквания ефект от това ще бъде намаляване на пострадалите при инциденти с близо 15%.

 

 

Председателят на УС на БАИТС представи опита на други страни, като Румъния и Полша за бизнес модела за внедряване на ИТС проекти и спецификации, като акцентира на взаимодействието между публичния сектор, бизнеса и неправителствените организации и очакваните икономически ползи за България от тези високотехнологични проекти.

 

 

Презентацията на Балкантел можете да видите тук

louboutin outlet wholesale china jerseys us cheap jerseys free shipping cheap christian louboutin cheap nfl jerseys christian louboutin outlet wholesale nfl jerseys china cheap nike nfl jerseys cheap nhl jerseys wholesale nfl jerseys cheap nfl jerseys cheap jerseys china cheap christian louboutin Tiffany Jewelry Outlet wholesale nfl jerseys Moncler Jackets Outlet cheap nfl jerseys cheap jerseys from china cheap nfl jerseys cheap authentic nfl jerseys