В Солун се проведе закриващата среща по проект SEE-ITS. БАИТС представи своето демо по проекта01 Октомври 2014

В периода 22-23 септември 2014 г. в Солун, Гърция представители на БАИТС взеха участие в закриващото мероприятие по проект SEE-ITS “ITS Next: the final event of SEE-ITS”, провело се в рамките на “Thessaloniki Smart Mobility Week: The Future of ITS”. Основният фокус на конференцията беше представянето на резултатите от проект SEE-ITS.

 

За участие в конференцията бяха поканени лектори както от Югоизточна Европа, така и от други европейски страни, от Европейската Комисия и национални публични органи, като министерства и др., които представиха статуса на ИТС в Европейския съюз и Югоизточна Европа и тенденциите за следващите години. Също така всички ИТС асоциации от региона на Централна и Югоизточна Европа имаха възможност да представят своята дейност и постижения и виждане за бъдещето по отношение развитието на ИТС.

 

Всеки един партньор по проекта, в това число и БАИТС, имаше възможност да презентира демо проекта, който е изпълнил в рамките на проект SEE-ITS. Всички гостите на конференцията имаха възможност да видят в реално време как функционират и каква информация предоставят всички приложения, създадени в рамките на проект SEE-ITS.

 

Г-н Румен Михайлов, Председател на УС на БАИТС, изнесе презентациите, представящи пилотния проект  и самата асоциация, също така беше водещ на сесията  "Future of ITS: accelerating development and better services for the citizens" по времето, на която протече интересна дискусия във връзка с какви са ползите за потребителите от използването на ИТС приложенията и какво може да се направи в бъдеще за задоволяване на нарастващите им нужди.

 

По проект SEE-ITS БАИТС реализира пилотен проект, насочен към оптимално използване на трафик и пътните данни, непрекъснатост на ИТС услугите за управление на трафика по основни местни и регионални коридори и в крайградските райони. Проектът беше реализиран от г-н Асен Миланов, консултант по проекта и Институт за транспортни изследвания ООД, подизпълнител, на пътен възел "Даскалово", с подкрепата на Агенция "Пътна инфраструктура", която даде разрешение за извършване на монтажните дейности.

 

В изпълнение на заданието по проекта на пътен възел "Даскалово" бяха монтирани на стълбовете за осветление трафик сензори, използващи неинвазивна Bluetooth технология, която не изисква изменения на вече наличната инфраструктура. Всеки сензор засича Bluetooth устройствата в преминаващите  превозни средства и ги идентифицира на база техния mac адрес. Тази информация се подава към сървърната част, където се изчислява средната скоростта на преминаване в двете посоки за всяка отсечка и се съставя матрица на процентно разпределение на трафика.

 

Сензорите засичат и в двете посоки на движение между всеки две последователни точки. Тази конфигурация позволява следене на процентното разпределение на трафика за всяка комбинация от отсечки/посоки между точките и следене на скоростните режими в двете посоки на движение за всяка комбинация от две последователни точки. Данните от полевите устройства се предават през GSM 3G модемна връзка на облачно базирана сървърна част, където се провеждат необходимите изчисления и събраната и генерирана информацията се съхранява в база данни. През интуитивен уеб базиран интерфейс потребителят достъпва данните, може да задава параметри на заявките за търсене и да експортира данните в Excel формат.

 

Презентациите от “ITS Next: the final event of SEE-ITS” можете да намерите в "Проекти" в секция "Документи".

louboutin outlet wholesale china jerseys us cheap jerseys free shipping cheap christian louboutin cheap nfl jerseys christian louboutin outlet wholesale nfl jerseys china cheap nike nfl jerseys cheap nhl jerseys wholesale nfl jerseys cheap nfl jerseys cheap jerseys china cheap christian louboutin Tiffany Jewelry Outlet wholesale nfl jerseys Moncler Jackets Outlet cheap nfl jerseys cheap jerseys from china cheap nfl jerseys cheap authentic nfl jerseys